Judit i Àfrica

19 de setembre – 19 d’octubre

El 26 de setembre marxa el Gerard i s’emporta bosses, motxilles, bufandes etc que han fet Rosalie i Nadine per vendre-ho a Espanya.

El 15 d’octubre arriba Virginia, que es quedarà un mes i mig. S’estarà amb els nens, que ara vindran cada dia de 9 a 11.

Madina comença a l’escola i per tant canviem els horaris perquè vingui a caminar amb els aparells.Els nens sords també comencen l’escola i a partir d’ara vindran només els dissabtes al matí.

Vaig a parlar amb la directora de CEFISE per intentar que no ens cobrin el menjador dels nens sords. No ho aconseguim, però si que aconseguim una rebaixa dels 3000F/mes que costa a 2000F/mes

El director de l’escola de Madina em proposa engegar un petit projecte per implantar classes d’anglès a la maternelle (la guarderia, podriem dir). Estic valorant la possibilitat de fer-ho, hem començat a preparar un programa, però encara no li he confirmat que ho farem perquè no sé si tindré prou hores per tirar-ho endavant

El 8 d’octubre fem reunió de Bureau. Tractem els temes següents:

  • Presentem els nous carnets de membre de l’associació que hem dissenyat. S’hi hauran de fer modificacions i després buscarem la manera més econòmica de imprimir-los.
  • Demanem a Ousseni, el secretari general, un esbós de program d’activitats de l’associació per l’any que ve. El programa es presentarà i discutirà a la propera reunió, convocada pel 29 d’octubre.
  • Els membres de l’associació proposen fer una “setmana comercial” per a vendre productes confeccionats per ells mateixos. D’aquesta manera, es podrien aconseguir fons per a l’associació a partir directament de la seva pròpia feina.

Portem el material mèdic a l’hospital Yalgado. Parlem amb la direcció de l’hospital i amb el cap de la farmàcia. Acordem que el material i els medicaments donats es destinaran només al indigents sense recursos que normalment es posen a l’entrada de l’hospital amb la recepta per demanar diners per comprar els medicaments. Yalgado ens ofereix la possibilitat de posar-nos en contacte amb ells si tornen a venir voluntaris del sector sanitari perquè potser ens poden deixar temporalment material (aparells per prendre la tensió, i similars) perquè els metges que realitzen les consultes gratuïtes disposin de més mitjans.

Ens reunim amb la representant de Liliane Fonds, organització que estudia casos particulars que necessiten de finançament (escolarització de nens, assistència mèdica de malalts, etc) i entreguem dossiers de 10 nens per veure si podem aconseguir que es facin càrrec d’algun d’ells.

Continuem amb els cursos. L’anglès i l’espanyol funcionen bé, com sempre. L’assistència al curs de mooré comença a baixar. Parlo amb Malik, el professor per buscar-hi una solució. Malik s’implica i dóna veus per buscar més alumnes que realment tinguin ganes d’aprendre.

El curs d’informàtica és un èxit rotund. Em plantejo la possibilitat d’engegar el curs una segona vegada el gener perquè hi ha un gran nombre de gent interessada que s’ha quedat sense plaça per falta d’ordinadors i d’hores.

Posted in Memòries by judit on October 19th, 2011 at 14:18.

Add a comment

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply