Judit i Àfrica

19 de maig – 19 de juny

Reestructuro horaris i afegeixo un curs d’anglès. Ara en tenim tres grups: analfabets, principiants i avançats. Quan no faig classes faig estimulació amb els nens i ja es comencen a veure resultats (Stella, que no té força per aguantar el cap, ha començat a desenvolupar els músculs de l’esquena a base d’exercicis, i tot i que encara no l’aguanta, és capaç de fer força per fer-lo caure endavant i endarrere).

Els nens venen sovint. Stella i Alssane no falten mai. Ibra també torna a venir cada dia. Daouda bé gairebé cada dia, però plora molt i és difícil treballar-hi. Madina (de 8 anys, que té un problema a les cames i ve per aprendre a caminar amb aparells) i Salamata (17 anys, autista) no han vingut en tot el més. Em poso en contacte amb la mare de Salamata i diu que tornarà a venir a partir de la setmana que ve. De Madine no en sé res.

El dia 23 marxo a Espanya per motius personals i sóc fora fins el dia 7 de juny (aquest viatge NO es paga amb els fons d’A Jud-àfrica).

El dia 6 arriba també la Cristina, una voluntària que s’està 10 dies a l’associació. La primera setmana ve a l’associació i s’està amb els nens. La segona setmana, aprofitant que som més gent, organitzem visites a casa dels membres de l’associació que no venen per conèixer-los, actualitzar el “cens” de l’associació, fer fitxes noves als membres associats durant els darrers 2 anys (que no en tenen) i per demanar-los quin tipus d’activitats els interessaria que féssim a l’associació. Fins ara visitat unes 40 persones. D’aquestes visites en surt:

  • Hi ha varies persones malaltes que no saben el que tenen perquè no tenen recursos per anar al metge. Com que a finals de mes arriben 1 metge i 2 infermers voluntaris de CCONG que s’estaran amb nosaltres 2 setmanes, aprofitarem per què els visitin.

  • Saidou Ouédraogo pateix elefantasis a la cama esquerra i necessita una intervenció a Benin que no es pot permetre. El desplaçament i la intervenció es calculen en uns 150€.

  • Alguns membres no se senten còmodes a l’associació. Diuen que els fa cosa parlar a les assemblees perquè els més joves se n’enriuen d’ells.

  • Molts membres sol·liciten formació de costurera (però ja es va organitzar un taller formatiu l’any passat que no va funcionar perquè els assistents van deixar de venir al cap de 2 setmanes)

  • També se sol·liciten tallers per fer collarets i tallers de música.

  • Alguns membres sol·liciten ajuda econòmica perquè els seus fills puguin ser escolaritzats.

  • Els membres de la zona de Yaoghin, al sector 18, encapçalats pel seu delegat, Issa Sawadogo, han deixat de pagar la quota de l’associació. Es queixen que no tenen veu dins de Reveillez-vous, que les decisions les prenen molt poques persones i ells no se’n assabenten. Els demanem que assisteixin a la propera assemblea general per parlar-ho i trobar una solució.

Hem parlat amb Malik Sawadogo, membre de l’associació i professor de mooré per mirar de fer classes d’alfabetització a l’associació.

A l’associació hi tenim 9 nens sords. Intentem visitar l’escola de sords, però no podem arribar-hi perquè hi ha barricades i els carrers estan tallats.

Ousseni té l’informe pel Ministeri de Solidaritat i Acció Social gairebé acabat. Falta només posar-hi fotos, que ja estan fetes.

Fidel proposa criar gallines ponedores a l’associació.

Pel que fa al tema del local, no hi ha novetats.

Posted in Memòries by judit on June 20th, 2011 at 14:09.

Add a comment

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply